Glas Javnosti

POVRATAK NORMALNOM ŽIVOTU? U Pirotu od srede rade škole i vrtići

Društvo
Autor: Glas javnosti

Škole i vrtići od srede će raditi u Pirotu, odlučio je Krizni štab posle preporuke koja je popodne stigla iz Instituta Batut.

Reporterka N1 kaže da do danas nije bilo redovnih izveštaja o kvalitetu vazduha, i da je današnji pokazao da je vazduh u gradu bezebdan.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je ranije danas za N1 da će odluka o vanrednoj situaciji ostati do daljeg na snazi i da neće biti ukinuta dok se ne uklone prevrnuti vagoni, piše N1.


„Fomiran je tim u okviru Ministarstva saobraćaja, njime koordinira Anita Dimovski, ona je pomoćnik ministra za železnički transport, okupila je ekipu i napravili su korake za uklanjanje cisetrni. Najpre će ukloniti ove koje su ostale, onda će popraviti prugu, pa će ukloniti prevrnute. Kada budu njih uklanjali verovatno ćemo ponovo da blokiramo autoput, kada budu uklanjali cisterne izvršićemo evakuaciju ljudi da na najbezbedniji način budu uklonjene prevrnute cisterne“, rekao je Vasić.

Poručuje da svako treba da radi svoj posao i da će tužilaštvo prikupiti dokaze i objaviti koga je okarakterisalo kao okrivljenog.

U nedelju popodne došlo je do iskliznuća vagona koji su prevozili amonijak na pruzi kod Pirota, kada je došlo do curenja tog opasnog gasa. Hospitalizovana je 51 osoba zbog tegoba izazvanih udisanjem amonijaka, a dve osobe su preminule.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR