Glas Javnosti

POTVRĐENO PISANJE GLASA! POVLAČE SE 'Snikers' i 'Tviks' sladoledi iz serije 'Frikom'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Regulatorne vlasti Srbije dobile su obaveštenje od EU da je na tržištu Srbije prisutan sporni sladoled kao i nekoliko slatkiša koji nisu bezbedni za upotrebu.

Reč je o sladoledu koji je uvezen iz EU, i proizvodima poput “M&M”, “Snickers” i “Tviks”.

- Dana 2. avgusta 2021.godine, od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije /RASFF dobili smo obaveštenje br. 2021.3976 kao dodatnu informaciju da sladoled uvežen iz EU sadrži stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800“ - etil oksid, iznad dozvoljenih granica, koji je detektovan u Španiji. Broj lota aditiva koji je ugrađen u sladoled je 0013925497.

U pitanju su proizvodi pod nazivom “M&M”, “Snickers” i “Tviks”, uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su “Frikom” i “Mark Balkan Ist Nami” - navedeno je.

Uprava za veterinu je odmah preduzela sve neophodne zakonske mere, kao što su povlačenje spornih proizvoda sa tržišta Srbije i zabranu uvoza do sprovođenja istrage. Za samo nekoliko dana iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjih prodavnica, povučeno je nekoliko vrsta proizvoda zbog spornog pesticida, a ovo je donekle epilog te priče, mada višefazni razvoj tek predstoji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR