Glas Javnosti

POTOP U KRAGUJEVCU: Poplavljeno deset naselja, voda u kućama i podrumima! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na području kragujevačkih naselja sinoć je palo oko 40 litara kiše po kvadratnom metru, porastao je vodostaj Bresničkog i Ilićevskog potoka, a pošto kišna kanalizacija nije mogla da primi obilne količine vode, poplavljen je veliki broj ulica, dvorišta i podrumskih prostorija u nižim delovima grada.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Zoran Kočović je rekao da je nadležnim službama stiglo više od 100 prijava građana i da se od sinoć neprekidno radi na otklanjanju posledica nevremena.

U toku je saniranje i neasfaltiranih puteva sa kojih je voda odnela šljunak. Prema rečima Kočovića, kiša je najveće posledice ostavila u naseljima Grošnica, Stanovo, Ćava, Erdeč, Beloevac, Pivara, Bresnica, Ilićevo i Ilina voda.

U naselju Korman koje je od sinoć bez vode građanima su flaširanu vodu dopremili pripadnici Vatrogasno -spasilačke brigade.

-Odmah sinoć na teren su izašle ekipe Uprave za vanredne situacije, Vatrogasno spasilačke brigade, JKP "Vodovod i kanalizacija" i JKP "Šumadija", koji rade na crpljenju vode i otklanjanju drugih posledica-rekao je Kočović.

Na teritoriji Kragujevca ovo je bilo drugo nevreme sa obilnim padavinama u poslednjih nedelju dana.

Prošle srede je za nepuna dva sata palo čak 83 litra kiše po kvadratnom metru, a zbog 'hroničnog' gradskog problema - loše kišne kanalizacije bili su poplavljeni brojni objekti i ulice u nižim delovima grada, pa je tada pomoć zatražilo više od 150 domaćinstava.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR