Glas Javnosti

POTOP NA I POD ULICAMA BEOGRADA: Građani u pomoć pozivali nadležne službe (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Sinoć je Beograd zahvatilo veliko nevreme. Na ulicama glavnog grada mogla se videti bujica vode, zaglavljeni automobili i tramvaji. Ali POD beogradskim ulicama situacija nije bila ništa bolja.

 

Jedan od planova za unapređenje Beograda, i Srbije uopšte, jeste izgradnja metroa, ali to, očigledno, ne bi bilo moguće, osim u koliko nismo planirali da umesto metroom građani idu podmornicom. Podzemni prolaz kod Beogradskog sajma bio je potpuno potopljen. Iako već znamo da u tom delu grada uvek postoji problem rešenje se još uvek ne nazire.

A ovako je bila na uglu Ustaničke i Južnog bulevara.

Osim ovoga, ljudima je sinoćno nevreme napravilo velike probleme u njihovim domovima. Stanovnici koji žive u kućama ili prizemlju, odnosno potkrovlju, zgrade imali su vrlo neprijatne situacije, a neki i velike probleme sa poplavom i prokišnjavaljem.

Prema podacima RHMZ-a, za tri sata oluje, od 17 do 20 sati, palo je čak 52 litra kiše po kvadratu u Košutnjaku, a u centru grada 50 litara, a u Hitnoj pomoći kažu da je tokom noći bilo dramatično, jer je zbog kiše bio otežan saobraćaj, a bilo je i više poziva građana.

Beograd vode su čak bile spremne da u jednom trenutku rasporede džakove sa peskom u rakovičkoj ulici Miška Kranjca, kako bi sprečile da voda poplavi stambene zgrade i kuće.

Podsetimo, pored sve nesreće Beograd nisu zaobišli ni požari, grom je udario u jednu zgradu u Žarkovu i izazvao požar.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR