Glas Javnosti

POTERNICA I PRETNJE SMRĆU! Novinarka iz Šapca strahuje za svoj život: Ne smem da izađem iz kuće!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glavna urednica "Podrinskih" Isidora Kovačević izjavila je za medije da je uplašena za svoju bezbednost nakon što je u Šapcu osvanula poternica sa njenim imenom.

Kovačević je za emisiju N1 studio Live izjavila da ne izlazi iz kuće i da joj je vrlo neprijatno da svoje ime vidi na poternici.

- Nisam sigurna da još postoje poternice po gradu, jer nisam izlazila iz kuće i nisam se pojavljivala u centru grada, niti na mestima na kojima su bile poternice. Sinoć mi je rečeno da postoje još u parkovima, na drveću, ali sam i čula da građani, koji su besni zbog svega ovoga, idu i skidaju te poternice. Vidite poternicu sa vašim likom, na kojoj piše ‘Traži se’, i na kojoj piše ‘Nagrada’. Emocije se nisu slegle, i ja još uvek nisam spremna da se suočim sa tim da u ovom gradu postoji poternica za mnom - ističe ona, a prenosi n1info.

Slučaj je odmah prijavljen policiji koja ga je prosledila Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu gde novinarka treba da da izjavu o ovom događaju.

- Očekujemo da posle davanja izjava, Tužilaštvo radi svoj posao i podigne krivičnu prijavu. Da će se pronaći nalogodavci i idejni tvorci ovog postera, i da će se naći ko je štampao poternicu na kvalitetnom papiru, kao i oni koji su lepili - dodala je Kovačević.

Ona je takođe rekla da pretpostavlja da je na poternici završila zbog pisanja o događajima na protestu u Šapcu kada su mladići tukli letvama demonstrante, ali i da ovo nije prvi napad na nju, kao da je njoj i njenoj porodici početkom godine prećeno smrću.

Povodom ovog događaja, objašnjava, oglasila se i Srpska napredna stranka iz Šapca koja je za sve ovo optužila opozicione partije, a da je gradonačelnik u otvorenom pismu odbacio optužbe da je gradska vlast zaslužna za lepljenje poternica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP