Glas Javnosti

Постројење за пречишћавање воде у Зрењанину још увек не ради, тужба на помолу

Društvo
Autor: Глас јавности / Данас / од 05.09.2018.

Отвореним писмом јавности обратио се инвеститор зрењанинског пречистача воде, јавности познат као “Група Зилио“ д.о.о., објаснивши да је одлучио да своја права брани и оствари пред надлежним судовима јер постројење за пречишћавање воде још увек није пуштено у рад.

Кога ће тужити из саопштења није јасно, ипак наводе да су спремни да постројење продају „испод цене коштања“. А која је цена коштања то јавност не зна као ни зашто би погон, за који тврде да ваља, био дат испод цене.

-Фабрика је спремна за рад од августа 2017. и у њу је уграђена опрема најпознатијих светских произвођача. Имајући у виду размере проблема, пристали смо да продамо фабрику и испод цене коштања под условом да буде у договореном и у врло кратком року. Сваким даном се трошкови гомилају а датума решења проблема нема на видику. Спремни смо да своја права бранимо на суду – наводе у Зилио доо, са седиштем у Београду.

Највеће жртве лоших процена и поступака зрењанинске власти су грађани Зрењанина, сматра опозициона Лига социјалдемократа Војводине која је због обраћања јавности инвеститора затражила хитну седницу локалног парламента.

-Одборничка група Лиге социјалдемократа Војводине у Скупштини града Зрењанина захтева хитно сазивање ванредне седнице Скупштине града на којој ће одборници бити упознати са свим битним детаљима у вези са проблемима са функционисањем постројења за пречишћавање воде – наводе у ЛСВ.

У зрењанинској јавности овај инвеститор – кога чине Группо Зилио огранак Београд, Группо Зилио доо Нови Сад и Сyнертецх доо Београд које заступа Ненад Обрадовић – је одавно доведен у питање. Пре свега јер су фирме основане пола године до годину дана пре закључења уговора о градњи зрењанинског пречистача без референци у пословима са водом, због индиција да је уграђивана опрема различитих а не само италијанских произвођача, почев од данских до крагујевачких делова као и због чињенице да је цео пројекат креидитиран и презадужен, даље да не може, по важечим законима, да добије дозволу за рад.

Последња цифра која се спомиње је 8 милиона евра, колико је “инвеститор” навео да кошта постројење које већ годину дана не-пречишћава забрањену зрењанинску воду. Нејасно је и да ли је било преговора у Влади Србије о откупљивању фабрике и ко би сад требао да разреши “зрењанински чвор”.

Глас јавности / Данас / од 05.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR