Glas Javnosti

POSTOJI CAKA: Koja je tajna prolaska u poslednjem krugu intervjua za posao?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Možda mislite da prava tajna prolaska u poslednjem krugu intervjua za posao leži u vašim veštinama i dostignućima, ali to nije uvek slučaj.

Brojni kandidati dolaze na intervju spremni da pokažu svoje znanje i da podele sva svoja dostignuća na tom intervjuu. Oni takođe često pokušavaju da se predstave kao hladni i samouvereni, ne želeći da odaju izgled nekoga ko je preterano željan pozicije za koju konkuriše.
Međutim, zapamtite ovu važnu činjenicu – menadžeri za zapošljavanje traže nekoga sa kim mogu da se povežu i ko je istinski zainteresovan za tu ulogu na poslu.

Oni žele kandidate koji na tu poziciju gledaju kao na nešto više od običnog posla, i traže ljude koji zaista žele da rade u njihovoj kompaniji i donesu novu vrednost timu.
Iako im možda kandidat neće biti potreban tokom cele karijere, oni žele da rade sa nekim ko odaje istinski entuzijazam i ima dobru energiju. To je ono što će vas izdvojiti od ostalih brojnih kandidata.
Dakle, kada se takmičite s drugima u finalnoj rundi, zapamtite da posedovanje istih veština i iskustva kao i drugi kandidati možda neće biti dovoljno. Osoba koja na kraju dobije posao je osoba koja najviše pokazuje da želi poziciju za koju konkuriše i da ima potrebne veštine za taj posao.
Takvi kandidati znaju zašto tim firme zapošljava nove ljude i kako mogu najbolje da doprinesu i pomognu u rešavanju problema. Ključno je da potrošite više vremena i energije na to da budete zainteresovani za kompaniju i poziciju posla, a ne da pokušavate da sami budete što zanimljiviji na intervjuu.


Glas javnosti/ N03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR