Glas Javnosti

POŠTO JE DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU: Očekuje se 50.000 turista, kafane uveliko rasprodate! CENE IDU I DO 1.000 EVRA?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda otkrila je koliko se kreću cene novogodišnjeg dočeka u Beogradu.
Na nekim mestima cena je 350 evra samo za mesto i večeru u restoranu, a negde se samo ulaz plaća 200 evra, najskuplji doček i do 1.000 evra.
- Nama je cela godina rekordna, takođe očekujemo rekorde i za Novu godinu. Do oktobra je bilo milion dolazaka, što je odličan rezultat pogotovo u odnosu na prošlu godinu i ostvarili smo 2,5 miliona noćenja. Nema mesta za Novu godinu, ali uvek se nađe, uvek neko otkaže, pomeri, nešto se desi... Beograd je pun, kafane su rasprodate - rekla je Aleksandra Mikata u jutarnjem programu TV Prva.
- Opseg cena je od 0, pa sigurno do nekih 200, 300, 500, pa i 1.000 evra. Sve zavisi šta volite. Mislim da je cena od 30-40 evra u nekom klubu - otkrila je Aleksandra Mikata. Ona kaže da se u Srbiji tradicionalno najviše traži Beograd, Zlatibor i Kopaonik za doček.
- Svi vole da spoje lepo i korisno i onda u Beogradu znaju da tu nema promašaja, da će uvek biti dobar provod i ne samo 30. i 31. nego i 1. januara zbog Ulice otvorenog srca - istakla je Mikata.
Kad je reč o broju turista koji posećuju Srbiju, kaže da smo do oktobra meseca imali milion dolazaka, što će tokom praznika da bude još veća brojka - oko 50.000 turista.
Na pitanje gde je najbolji doček, rekla je: Naravno, u Beogradu.


Glas javnosti/Prva

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR