Glas Javnosti

POŠTENI LJUDI JOŠ POSTOJE: Čistio ulice i našao novac. Odmah vratio vlasniku!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Da pošteni nalazači još uvek postoje, dokazuje i primer jednog radnika JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Subotice, koji je obavljajući svoje radne zadatke našao torbicu sa dokumentima, novcem i mobilnim telefonom, i vrlo brzo je vratio vlasniku.

Samir Sulejmanov kaže da ni na sekund nije razmišljao o tome da nađeno zadrži za sebe, jer kako dodaje, ne želi da zarađuje na tuđoj muci.

Samir je glava osmočlane porodice u kojoj žive tri generacije, a na poslovima higijene u „Čistoći i zelenilu“ radi treću godinu. Njegov radni dan u subotu ujutru počeo je drugačije nego inače - negde u centru grada našao je mušku torbicu, prenosi TV Subotica. 

Nakon što su on i kolega zajedno otvorili torbu u potrazi za nekim dokumentom kako bi pronašli vlasnika, utvrdili su da u torbi ima oko 15.000 dinara, i odmah sve predali u centralu firme.

Među kontaktima u nađenom telefonu uspeo je da pronađe pravi broj, a sa druge strane veze javila mu se komšinica vlasnika torbice.

Kada je kasnije tog jutra došao u firmu na doručak, vlasnik torbe već je bio tamo, priča Samir.

Osim što je dobio nagradu koja sleduje poštenom pronalazaču, Samirovo dobro delo nije prošlo nezapamćeno ni u „Čistoći i zelenilu“, pa kako njegov nadređeni ističe, sleduje mu bonus.

Iz ovog javnog preduzeća poručuju da ovo nije prvi put da radnici  pronađu nečiju torbu, novčanik, ličnu kartu ili telefon i dodaju da se sve uvek uredno vrati vlasniku.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR