Glas Javnosti

POŠTA SRBIJE ZA JUBILEJ POKRETA NESVRSTANIH Digitalizovane markice za 60 godina od Prve konferencije (FOTO)

Društvo
Autor: Глас јавности

Pošta Srbije izdala je danas prigodne poštanske marke pod nazivom "60 godina od Prve konferencije Pokreta nesvrstanih - Beograd 1961. godine".

- Specijalna edicija izdaje se u čast velikog diplomatskog jubileja i izuzetno važnog diplomatskog događaja, koji predstavlja Prva konferencija Pokreta, održana od 1. do 6. septembra 1961. godine u Beogradu. Beogradska konferencija označava i početak važne međunarodne uloge za grupu država koje su se zalagale za ideale ravnopravne saradnje, otvorenosti i jednakosti u međunarodnim odnosima. Prigodne poštanske marke doprineće promociji principa, ideala i značaja Pokreta nesvrstanih koje ima i danas, čemu Srbija ostaje duboko posvećena. ali i podsećaju na značaj Beograda i nekadašnje Jugoslavije u procesu formiranja i delovanja Pokreta nesvrstanih - saopšteno je iz Pošta Srbije.

Ovo specijalno izdanje obogaćeno je digitalizovanim materijalom, koji se može očitavati preko dva QP koda na tabačiću izdanja.

 

QP kod u gornjem desnom uglu, vidljiv i na digitalnom prikazu izdanja vodi na stranicu https://efilatelija.posta.rs/wordpress/, QP kod u donjem levom uglu vodi na stranicu sa digitalizovanim artefaktima iz vremena održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih i može se očitati samo sa štampanog tabačića izdanja (zato je na prikazu zamenjen slovima).

U realizaciji izdanja, koje je od danas u opticaju, stručnu saradnju pružio je Muzej Jugoslavije.

Grafička obrada izdanja je delo Nadežde Skočajić, kreatorke maraka Pošte Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR