Glas Javnosti

POŠTA SRBIJE IZDALA HITNO UPOZORENJE: Whatsapp-om kruži velika PREVARA!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Novu prevaru detektovala je JP "Pošta Srbije" kojom se zloupotrebljavaju ime i obeležja kurirske službe "Post Express".

U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) čija su meta korisnici aplikacije WhatsApp i nekih sajtova za kupoprodaju.

Prevarne poruke koje korisnici dobijaju sadrže link ka lažnoj stranici "Post Express" usluge, koja nije u vlasništvu JP "Pošta Srbije", a na kojoj se traži uplata novca putem platnih kartica.

 

"Ističemo da ni 'Pošta Srbije', ni 'Post Express' ne komuniciraju sa građanima na ovaj način i savetujemo im da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke", saopšteno je iz JP "Pošta Srbije".

U sklopu mera koje preduzima na sprečavanju i otkrivanju prevarnih aktivnosti, "Pošta Srbije" obavestila je i MUP Srbije - Odeljenje za visokotehnološki kriminal kako bi preduzeli mere na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog dela.

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije, ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Kontakt centar JP "Pošta Srbije" čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP