Glas Javnosti

Posle Novog Sada i Zaječar poziva sve momke 2006. godište i starije da se uvedu u vojnu evidenciju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu vršiće se u navedenim terminima svakog radnog dana u periodu od 15. januara do 29. februara 2024. godine, od 7 do 15 časova

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar poziva sva lica muškog pola, državljane Republike Srbije, rođene 2006. godine i starijih godišta koja nisu uvedena u vojnu evidenciju, da se jave u radnim prostorijama centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar radi uvođenja u vojnu evidenciju:

Grad Zaječar, ulica Svetozara Markovića broj. 6, svakog radnog dana,

Opština Кnjaževac, ulica Njegoševa bb, svakog radnog dana,

Opština Sokobanja, ulica Vojislava Ilića br. 2, ponedeljkom i sredom,


Opština Boljevac, ulica Кralja Aleksandra 24, svakim radnim danom

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu vršiće se u navedenim terminima svakog radnog dana u periodu od 15. januara do 29. februara 2024. godine, od 7 do 15 časova.

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese na uvid ličnu kartu. Ukoliko ne poseduje ličnu kartu, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu – važeću putnu ispravu.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.


Informacije o uvođenju u vojnu evidenciju mogu se dobiti u centru MO Zaječar i radnim prostorijama u Кnjaževcu, Sokobanji i Boljevcu, kao i na sajtu Ministarstva odbrane: www.mod.gov.rs | Obaveze odbrane | Uvođenje u vojnu evidenciju.
Opšti poziv proizvodi isto pravno dejstvo kao i pojedinačni poziv. (Član 10. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi).

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR