Glas Javnosti

Posle kašnjenja radova na Trgu, kasni i završetak obilaznice oko Leskovca!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iako je krajnji rok za završetak radova na Bulevaru Nikole Pašića bio 150 dana i istekao je krajem septembra, radovi na obilaznici oko Leskovca nisu ni blizu završetka. Kako navode iz Puteva Srbije, rok za završetak produžen je zbog neplaniranih radova na gasovodnoj mreži, ali se ne zna do kada će oni trajati.

Obilaznica koja Leskovac povezuje sa okolnim opštinama, ali i dočekuje sve koji se isključe sa auto-puta, na najavljene rekonstrukcije čekala je više od 10 godina. Kada su radovi konačno krajem aprila počeli, planirano je da oni budu završeni na vreme, međutim - još traju.

Kako je najvaljeno na početku izvođenja radova koje finansira preduzeće Putevi Srbije sa 268,7 miliona dinara, Bulevar je trebalo da ima četiri kolovozne trake, dve biciklističke staze, kao i posebnu stazu za pešake. Ipak, za sada, iako je rok za završetak radova odavno istekao, vide se samo obrisi moderne saobraćajnice.

Planirani rok za završetak radova je produžen zbog nepredviđenih radova na zaštiti gasovodne mreže, kao i radova na izmeštanju i postavljanju novog 10kv kabla. Zbog navedenih radova neophodno je bilo ispoštovati zakonsku proceduru. Sledeće sedmice planirano je potpisivanje aneksa, koji će, između ostalog, definisati i novi rok za završetak radova, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - navode iz Puteva Srbije.

Kada se očekuje završetak radova nije hteo da prognozira ni direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić koji je najavio da se za 10 dana očekuje završetak na afaltiranju i da će nakon toga cela deonica od 900 metara biti presvučena drugim slojem asfalta.

Nikolić je dodao i da je obišao radove na Trgu i da konačno u radovima učestvuju preko 20 radnika, te da su radovi intezivirani, ali da je i tu nazahvalno prognozirati kada će biti završeni.

Podsetimo, uskoro će se navršiti tačno godinu dana otkada je trebalo da radovi na leskovačkom Trgu budu završeni, podsećaju Južne vesti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR