Glas Javnosti

POSLANICI ODLUČILI: Ponovo odložen rok za uvođenje platnih razreda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rok za uvođenje platnih razreda pomera se do 2025. godine odluka je Narodne skupštine Srbije.

Skupština Srbije usvojila je set zakona iz oblasti plata u javnom sektoru kojima se pomera rok za uvođenje platnih razreda do 2025. godine, a poslanici su na jučerašnjoj sednici usvojili izmene zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, izmene zakona o platama službenika i nameštenika u organima autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, izmene zakona o zaposlenima u javnim službama i izmene zakona u javnim agencijama i drugim organizacijama.

- Povezali smo katalog radnih mesta koji usvaja Vlada sa aktima o sistematizaciji javnih službi. Sledeći korak je da povežemo radna mesta iz kataloga sa koeficijentima po kojima se sada isplaćuju plate u javnim službama - rekla je ministarka državne i lokalne samouprave Marija Obradović a preneo rs.sputniknews.com

Ona je pojasnila da je predloženo odlaganje sistema platnih razreda do 2025. godine uzročno povezano sa upotrebom sprovođenja pouzdanih i tačnih analiza efekata sistema plata zasnovanim na podacima dobijenim iz novog informacionog sistema.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR