Glas Javnosti

PORUKA IZ MAJDANPEKA: NEDOPUSTIVO BAHAĆENJE KINESKE KOMPANIJE – ako država ne reaguje, narod će!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Privatno obezbeđenje koje je unajmila kineska kompanija ZiJin rasturilo je kamp na planini Starici u Majdapeku, gde su aktivisti kampovali kako bi sprečili rušenje planine, simbola grada.

To je saopštio Pokret 1 od 5 miliona u Majdanpeku, naglašavajući da je “privatno obezbeđenje privatne kineske kompanije rasturilo kamp srpskih državljana, na teritoriji koja je vlasništvo Republike Srbije”.

Poslednjih nedelja je ova kineska kompanija namerno podizala tenzije u Majdanpeku i ulazila u direktne i indirektne sukobe sa narodom, pokušavajući da otera aktiviste sa vrha planine Starice, navodi se u saopštenju i dodaje da je “unajmljivanje privatnog obezbeđenja i proterivanje aktivista sa vrha planine Starice dokaz da je država Srbija prodala zapravo ceo grad Majdanpek ZiJinu”.

– Ovakvim postupkom je ova kineska kompanija otvoreno proglasila "rat" Majdanpečanima i nedvosmislen stav da će se planina Starica rušiti. Nakon ovog postupka Vlada Republike Srbije ili da reaguje i zaštiti narod ili će narod zaštititi sam sebe – ističe se u saopštenju.

Zaštitićemo se kako znamo i umemo, ali onda ni mi nećemo mariti za mnoge stvari kao što sada ne mare ni država ni ZiJin, poručio je Martin Bežinarević, odbornik SO Majdanpek i kopredsednik Pokreta 1 od 5 miliona.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR