Glas Javnosti

PORODICA PODNELA KRIVIČNE PRIJAVE! Čekao na pregled pa umro ispred ambulantne u Sremskoj Mitrovici

Društvo
Autor: Glas javnosti

Živko Rakulić preminuo je 1. aprila u ranim jutarnjim satima, ispred zdravstvene ambulante u Sremskoj Mitrovici, jer ga, kako tvrdi njegova porodica, u Hitnoj pomoći nisu primili na pregled.

Dok je u Domu zdravlja formirana komisija da ispita činjenice ovog slučaja, porodica je podnela krivične prijave protiv ustanove i zaposlenog.

Neutešna porodica Rakulić ispričala je da je zbog gušenja i bolova tog jutra oko šest sati Živko u hitnu pomoć u Sremsku Mitrovicu stigao sa kolegom. Na ulazu ga je sačekao medicinski tehničar koji mu je rekao da nije hitan slučaj i da se javi svom lekaru u Zdravstvenu stanicu, prenosi RTS.

Kako se ambulanta otvara tek u sedam sati, Živko je ubrzo preminuo ispred zgrade, kako se pretpostavlja, od posledica srčanog udara.

"Ni tad nisam poverovao da je moj otac umro dok nisam stigao tamo, seo sam na bicikl, stigao tamo i video policijska kola, oca nisam video da leži dole. Tražim da se sazna ko je taj čovek, kako on može da kaže da moj otac nije za hitnu pomoć", kaže Živojin Rakulić, sin pokojnog Živka.

U nameri da se sazna istina, i kako navode, ovo nikada više ne ponovi, porodica je angažovala advokata. Podneta je krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. U Domu zdravlja kažu da žale zbog ovog slučaja, da u ustanovi rade profesionalci koji se nesebično zalažu na poslu, posebno u vreme epidemije,  i da i oni po redovnoj proceduri sprovode svoju istragu.

Doktorka Miroslava Ševo, direktorka Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici ističe da je donela odluku da se formira komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada hitne medicinske pomoći u vezi sa slučajem smrti pacijenta Živka Rakulića.

"Komisija je zasedala i posle toga se sprovodi disciplinski postupak i utvrđuju se sankcije prema ovom licu u vezi ovog slučaja", navodi dr Ševo.

Živko Rakulić (56), bio je dobrovoljni davalac krvi više od tri decenije i pomagao je mnogima.

U postupku istage je i utvrđivanja činjenica o njegovoj smrti, a naložena je i ekshumacija tela. 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR