Glas Javnosti

Porođaj počeo ispred "Narodnog fronta"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Trudnica Marija iz Beograda uspela je da stigne do GAK "Narodni front" kada su joj počeli trudovi, ali su kontrakcije bile toliko jake da nije uspela da izađe iz auta. Tako je porođaj počeo nasred ulice ispred samog porodilišta.

Na njenu sreću, doktor Dejan Pavlović baš tada je završio svoje dežurstvo i krenuo je kući. Tada je ugledao Mariju u autu ispred i odmah pojurio ka njoj da joj pomogne.

- Krenuo sam kući i nasred ulice ispred porodilišta video da se nešto dešava. Čuo sam trudnicu koja je očigledno bila u bolovima. Nalazila se u kolima u tom trenutku, a sa njom i glavna sestra porodilišta. Bez ikakvog razmišljanja sam prišao i pregledao trudnicu u kolima. Zajedno sa medicinskom sestrom Tanjom, doneo sam odluku da je najbolje da Mariju nekako prebacimo u salu kako bismo je tamo porodili. I uspeli smo u tome. Marija je rodila zdravog dečaka, Aleksu - kaže doktor Pavlović za TV Prva.

Portiri "Narodnog fronta" pozvali su medicinsku sestru Tanju čim su videli da trudnica ne može iz auta.

- Rekli su mi da je porođaj počeo u kolima. Izašla sam, videla da je porođaj zaista krenuo. Doktor Pavlović i ja smo obavili jedan 10-minutni psihološki razgovor sa Marijom kako bismo je odveli do porođajne sale. Uspeli smo da je smirimo i 45 minuta kasnije, ona se porodila u sali - kaže medicinska sestra Tanja Tomović.

 

Izvor: Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR