Glas Javnosti

Pored krompira, Ivanjičani majstori i za Porše i Audi

Društvo
Autor:

Delovi za velike automobilske kuće od sada će se proizvoditi i u Ivanjici. Nemačka kompanija "Konig metal", koja se bavi proizvodnjom delova za firme poput "Audija" i "Poršea" otvorena je danas u ovoj opštini.

Kompanija se prostire na pet hiljada kvadratnih metara, a u njoj će biti zaposleno 350 radnika.

 U prvoj fazi posao će dobiti prvih 120 ljudi, a tokom trogodišnjeg plana taj broj biće utrostručen. U planu je da ova fabrika bude proširena na još 10.000 kvadratnih metara.

 Prema rečima premijerke Ane Brnabić, koja je prisustvovala početku rada fabrike, u pitanju je još jedan od nemačkih investitora koji su odlučili da svoj novac ulože u našu zemlju, kao i da je reč o ozbiljnom i odgovornom partneru, na radost Ivanjičana, ali i cele Srbije.

 - Ovakve investicije su nam jako važne, jer utiču na naš pozitivan ekonomski rast - izjavila je Brnabićeva.

Srpsko gostoprimstvo posebno je pohvalio direktor "Konig metala" Hans Jorge, koji je rekao da ova kompanija posluje širom sveta, ali da nigde nije dočekana kao u Srbiji. Prema njegovim rečima, baš je to jedan od razloga zbog kojeg su birali Ivanjicu kao opštinu u koju će uložiti svoj novac.

- Imali smo veliku podršku vlade od početka ovog projekta, ispunjeni su svi naši uslovi, kao i u bilo kojoj drugoj zemlji - kaže Jorge. - Privredna klima je odlična i nadamo se da će ova saradnja biti na obostrano zadovoljstvo i da će biti na ponos i Srbije i Nemačke.

 Jedan od razloga zašto je odluka pala na ovu opštinu u zapadnoj Srbiji je uspešno sprovedena gasifikacija, koja će omogućiti lakše i ekonomičnije poslovanje. Kako kaže Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica, dolazak ozbiljne nemačke kompanije dokaz je i rezultat rada.

(Izvor: Večernje novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR