Glas Javnosti

PORASTAO OBIM TERETA: Više od 2.000 kilometara nove pruge pušteno u rad u Kini u prvoj polovini 2022.

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ukupno 2.043,5 kilometara novih železničkih pruga pušteno je u rad širom Kine u prvoj polovini ove godine, saopštila je kompanija Čajna stejt rejlvej grup (China State Railway Group).

Tokom tog perioda, obim tereta koji se prevozi kineskom železnicom porastao je 5,5% u odnosu na isti period prošle godine, na oko 1,95 milijardi tona, navodi se u finansijskom izveštaju kompanije Čajna rejlvej, prenosi agencija Sinhua.
U prvoj polovini godine, kineska železnica je imala 787 miliona putničkih putovanja, što je pad od 42,8% zbog sporadičnog širenja zaraze korona virusom, navodi Čajna rejlvej, prenosi agencija Beta.


Broj polazaka teretnih vozova od Kine ka Evropi porastao je u prvoj polovini godine 2% u odnosu na isti period prethodne, na 7.514. Vozovi su prevezli onoliko robe koliko može da stane u 724.000 brodskih kontejnera, što je povećanje od 3% u odnosu na prethodnu godinu.
Obim železničkog teretnog transporta kroz Novi međunarodni trgovački koridor kopno-more skočio je 33%, na 379.000 brodskih kontejnera, saopštila je kompanija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR