Glas Javnosti

Popadić: Zahtevi za lična dokumenta mogu se predati u svakoj stanici na teritoriji Beograda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zamenica načelnika Uprave za upravne poslove Policijske uprave za grad Beograd Branka Popadić pozvala je danas sve građane koji podnose zahteve za vađenje novih ličnih dokumenata da neposrednim dolaskom u neku od policijskih stanica na teritoriji Grada podnesu svoje zahteve.

"Zahteve za lična dokumenta, tj. pasoše i lične karte možete predati u svakoj policijskoj stanici na teritoriji grada Beograda neposrednim dolaskom u policijsku stanicu ili zakazivanjem putem portala e-uprave gde birate datum i vreme kada želite da predate vaš zahtev", rekla je Popadić za Tanjug.

Ona je dodala da su trenutno malo povećane gužve, ali da Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mere kako bi se čekanje u redovima izbeglo i kako bi građani na najlakši i najbrži način došli do svojih dokumenata.

Kada je u pitanju vremenska dužina čekanja po policijskim stanicama Popadić navodi da ne može reći gde je ona najkraća s obzirom na to da se situacija menja iz sata u sat, ali da se zahtevi mogu predati u svim policijskim stanicama bez obzira na deo grada u kojem su građani prijavljeni.


"Može se predati i u prigradskim policijskim stanicama kao što su policijska stanica Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, Barajevo. Znači ne mora striktno u gradskim policijskim stanicama", naglašava Popadić.

Popadić je pojasnila da je za predaju zahteva za ličnu kartu prilikom zakazivanja potreban samo dokaz o uplati, dok izvode iz knjige rođenih i uverenje o državljanstvu MUP pribavlja po službenoj dužnosti.

Za predaju zahteva za pasoš potrebna je lična karta, dokaz o uplati i lično prisustvo. Za maloletnu decu potrebno je lično prisustvo obe roditelja i maloletnog deteta", naglasila je Popadić.


Glas javnosti /E02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR