Glas Javnosti

PONOVO STIŽE KOŠAVA: Evo gde će biti najjači udari vetra

Društvo
Autor: Glas javnosti

Najjači udari košave očekuju se na jugu Banata

Srbija će sredinom ove sedmice biti pod uticajem snažnog ciklona sa centralnog Mediterana, pa se nad našim područjem očekuje veoma izražen gradijent vazdušnog pritiska, što će usloviti veoma vetrovito vreme.

Očekuje se uspostavljanje veoma izraženog južnog strujanja, pa će doći i do priliva osetno toplije vazdušne mase.

U Srbiji će današnji umeren do jak severozapadni vetar koji će donositi i prohladno vremem oslabiti do kraja dana.

Utorak će doneti pojačanje jugoistočnog vetra, koji će biti jak, u košavskom području i na planinama veoma jak, a na jugu Banata sa olujnim udarima.

Najvetrovitije biće u sredu.

Širom Srbije duvaće veoma jak jugoistočni vetar. U Pomoravlju, Podunavlju, u Beogradu, u Braničevskom okrugu, širom Vojvodine i na planinama očekuju se olujni udari košave, na jugu Banata i od 100 km/h.


U četvrtak će vetar biti malo slabiji, ali i dalje veoma jak, naročito na planinama i u Vojvodini, kao i na zapadu Srbije, a biće u skretanju na jugozapadni. Do kraja dana vetar će postepeno oslabiti.

S obzirom na to da će četvrtak doneti prolazno naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, snažno južno strujanje doneće i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se očekuju prljave padavine.

U petak i tokom vikenda nastaviće se južno strujanje, ali će vetar biti slab, a uz sunčanom vreme skoro pa i letnje, uz temperature i preko 25°C.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR