Glas Javnosti

Ponovo stiglo lepo vreme: Za praznike se pali meteoalarm

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kako je RHMZ rano jutros istakao na svom sajtu, od danas će u našoj zemlji biti osetno toplije, sa maksimalnom dnevnom temperaturom i do 23 stepena

U ponedeljak oprezno! U većem delu Srbije biće upaljen žuti meteoalarm, i to na teritoriji Bačke, Banata, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i jugoistočne Srbije.

Kako su najavili iz RHMZ-a, u ponedeljak se očekuju visoke temperature za ovo doba godine, pa savetuju na oprez. Takođe, u Banatu postoji bojazan i od jačeg vetra.

Inače, žuti meteoalarm se "pali" onda kada vreme može biti potencijalno opasno, tačnije kada su prognozirane su opasne vremenske pojave.

"One su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".


Kako je RHMZ rano jutros istakao na svom sajtu, od danas će u našoj zemlji biti osetno toplije, sa maksimalnom dnevnom temperaturom i do 23 stepena.

"U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice od 24 do 29 °", kazali su.

Takođe se u košavskom području očekuje umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na jugu Banata povremeno biti i olujni.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR