Glas Javnosti

PONOVO PROVOKACIJE NA KOSMETU: Albanci spalili srpsku zastavu i oskrnavili spomenik palim borcima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grupa mlađih Albanaca ukrala je danas i zapalila zastavu Srbije sa spomenika palim borcima u srpskom selu Prilužje, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Oni su iskoristili situaciju kada u selu nije bilo struje usled jakog nevremena i oko 16 sati upali u naselje, došli do spomenika sa srpskom trobojkom, pokidali lanac i ukrali zastavu, koju su potom zapalili u ulici koja vodi ka albanskom delu sela.

NJihov čin primetili su meštani koji su čuli kako pevaju albanske pesme.Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.

Reč je o još jednom pritisku i provokaciji na račun Srba u ovoj većinski srpskoj sredini koja ima za cilj da ih onespokoji i protera sa kućnog praga, navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM, kako se dodaje, najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin albanskih izgrednika koji pokazuje da u albanskom društvu nema ni trunke poštovanja za vrednosti srpskog naroda.

Pored kuća i hramova SPC koji se učestalo nalaze na meti ekstremista, učestalo se vandalizuju i lome srpska groblja i spomenici.


Dok se Srbi i zvanični Beograd trude da omoguće miran suživot srpskog i albanskog naroda u pokrajini, albanski predstavnici ovakvim nedelima ruše sve mostove pomirenja, dodaje iz Kancelarije za KiM.

- Takvi činovi inspirisani su antisrpskom retorikom Prištine i Aljbina Kurtija koji želi da na KiM nema više Srba - dodaje se.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR