Glas Javnosti

PONOVO PREVARA: Pošta Srbije upozorila korisnike na novu prevaru putem mejla

Društvo
Autor: Glas javnosti

„Pošta Srbije“ upozorila je na novu prevaru građana – tzv. fišing mejlove u kojima se traži uplata novca putem platnih kartica, a kako navode zloupotrebljeno je ime i logotip ovog javnog preduzeća.

Javnom preduzeću „Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se građanima lažnim mejlovima sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju isporuke izvesne pošiljke.

U pitanju je fišing prevara, pokušaj krađe podataka građana – mejlovi stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu Pošte Srbije, a na kojima se traži uplata novca putem platnih kartica. Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke, navodi se u saopštenju Pošte.Ponovo skreću pažnju da Pošta Srbije na ovaj način ne komunicira sa korisnicima i da ukoliko dobiju mejlove ili poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Kako iz Pošte saopštavaju, za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije https://www.posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx.
Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, na raspolaganju je, takođe, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova, piše Ozon media.

Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, naveli su iz Pošte.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR