Glas Javnosti

PONOVO FRKA U BLOKU 37: INVESTITOR POKUŠAO DA NASTAVI RADOVE, STANARI BLOKIRALI GRADILIŠTE! (VIDEO+FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U bloku 37 na Novom Beogradu, gde se stanari protive izgradnji na obližnjoj lokaciji, rano jutros je, nakon tronedeljnog zatišja, investitor ponovo pokušao da nastavi sa radovima, na šta su građani reagovali blokadom gradilišta.

Stanarima je, kako su ispričali ekipi Glasa javnosti koja je bila na licu mesta, jutros između pet i šest sati, pažnju skrenula buka mašine koja je ušla na gradilište, nakon čega su oni odmah izašli i sprečili dalje odvijanje radova i ulazak kamiona koji su takođe došli na tu lokaciju.

Foto: Glas javnosti

Došli su i pripadnici policije i legitimisali one koji su se tu nalazili.

FOTO: Glas javnosti

Građani ističu da su odlučni da nastave sa blokadom i protestima sve dok se ne reši problem i postigne dogovor sa investitorom, kompanijom Durst i predstavnicima Grada, u vezi sa čime su obe strane već u dva navrata razgovarale kod zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Tada je jedino postignut dogovor da se, do pronalaženja konačnog rešenja, obe strane uzdrže od daljih aktivnosti – da investitor obustavi radove, a građani blokadu i proteste. To “primirje” je trajalo do ovog jutra.

Foto: Glas javnosti

Stanari kažu da je u međuvremenu investitor pokušao preko novog advokata da neposredno kontaktira sa predstavnicima koje su građani svojim potpisima ovlastitili da učestvuju u pregovorima pod posredovanjem zamenika gradonačelnika. Predstavnici stanara su, kako ističu, odbili takve neposredne razgovore i dogovore, bez učešća predstavnika gradske vlasti kao nadležnih za rešavanje problema. Očekuju nastavak, odnosno treću rundu razgovora kod zamenika gradonačelnika o čemu, kažu, do sada nisu dobili nikakvu najavu kada bi se to moglo dogoditi.
Foto: Glas javnosti

Naša ekipa je pokušala da na samom gradilištu razgovara i sa predstavnicima izvođača radova, odnosno investitora, ali oni nisu želeli da govore za Glas javnosti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR