Glas Javnosti

POMOZITE DECI IZ KOSOVSKIH ENKLAVA: Grupa mališana letovaće u Sutomoru zahvaljujući bratskoj pomoći Berana i humanitarnim organizacijama (FOTO+VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pedesetak mališana iz kosovskih enklava krenulo je danas na letovanje u Sutomore zahvaljujući humanitarnim organizacijama

Grupa mališana sa Kosova i Metohije, njih oko 50, na putu su ka Sutomoru, gde će provesti letovanje.

Foto: Glas javnosti

Deca iz kosovsko-metohijskih enklava, iz Opština Novo Brdo i Vitina, letovaće na crnogorskom primorju, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srpska solidarnost" iz Beograda, NVO Pravoslavno bratstvo "Stupovi" i Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije. Pomenute organizacije su pokrenule akciju pod nazivom "Kosovo je srce naših srca" sa ciljem da omoguće letovanje za oko 200 mališana iz enklava sa Kosova i Metohije, koji će na crnogorskom primorju boraviti u četiri smene.

Prva grupa je, jutros, na putu ka Sutomoru, na kratko svratila u Berane. Mališani, uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovne škole, u pratnji nastavnog osoblja, dočekani su, u manastiru Đurđevi Stupovi, dobrodošlicom, osmehom i ljubavlju. Sačekalo ih je bratstvo Manastira i narod Berana, koji je pokazao našim malim herojima da se nikada nećemo odreći svete srpske zemlje.

Foto: Glas javnosti

-Zahvaljujemo se sestrama iz "Pokret Budim" i Turističkoj organizaciji Berane, koji su utkali posebnu ljubav u doček ovih mališana. Posebnu zahvalnost dugujemo braći i sestrama iz Sutomora i Bara, koji su se najviše potrudili da ovi mališani imaju pun ugođaj, poručili su organizatori akcije.

Većini ove dece ovo će biti prilika da prvi put borave na moru i, uopšte, izađu iz enklava u kojima, sa ograničenim kretanjem i ugroženom bezbednošću, neprestano borave. Sledeća grupa će, takođe, u Sutomoru, od 12. juna boraviti sedam dana, a dolazak treće i četvrte grupe planiran je u septembru. Sa decom u pratnji su nastavnici iz njihovih škola, pedijatar i predstavnici organizacija ,"Srpska solidarnost" i ,"Stupovi". Za sve njih biće organizovana i ishrana, druženja, izleti do Manastira Ostrog i Podgorice, kako bi se sa što lepšim i toplijim uspomenama vratili u sredine u kojima borave.

Ukoliko želite da pomognete to možete uraditi uplatom na ove žiro račune:

Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR