Glas Javnosti

POMOĆ SRBIJI OD 300.000 DOLARA OD JUŽNE KOREJE: Ne zaboravljaju kad smo im vratili državljane u Seul

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ambasador Južne Koreje u Srbiji Hjong-čan Čoe rekao je da je Vlada Koreje donela odluku da Srbiji uputi humanitarnu pomoć u vrednosti od 300.000 američkih dolara u cilju pomoći odgovoru na pandemiju.

On je, na sastanku sa Poslaničkom grupom prijateljstva sa Republikom Korejom (PGP), naglasio da korejska strana izuzetno ceni pomoć Srbije koja je tokom perioda pandemije avionom Er Srbije vratila korejske državljane u Seul, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Čoe je naveo da je prethodnih 30 godina diplomatskih odnosa donelo plodonosnu ekonomsku i kulturnu saradnju. Predsednica PGP sa Republikom Korejom Ivana Popović je, govoreći o ekonomskoj saradnji dve zemlje, među najznačajnijim korejskim investicijama navela kompaniju Jura, koja je u Srbiji do sada otvorila četiri fabrike, kao i kompaniju „LS Group“.

Popović je izrazila zahvalnost Koreji na donacijama upućenim Srbiji, koje sada iznose oko milion evra, posebno u cilju razvoja e-uprave.

Ona je podsetila da se 2019. godine navršilo 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Koreje i dodala da jedino pitanje koje opterećuje odnose dve zemlje korejsko priznanje jednostrano priznate nezavisnosti Kosova.

„Ali, ohrabruje činjenica da sa tzv. Kosovom, Koreja nije uspostavila diplomatske odnose“, podvukla je Popović, navedeno je u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR