Glas Javnosti

POLOVINA SREDSTAVA IZ BUDŽETA ZA JEDNOG VLASNIKA MEDIJA: Ovako funkcioniše konkurs u OPŠTINI NEGOTIN! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lokalni mediji u Negotinu iskazali su nezadovoljstvo radom tamošnje vlasti koja se pokazala kao korumpirana.

Kako se navodi, u pitanju su pojedinci koji su povukli sredstva iz budžeta po osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Negotin u 2021. godini.

Kako su to ostvarili?

Naime, 24. februara opština Negotin je raspisala konkurs za dodelu sredstava za medije u kojem je za ovu namenu opredelila devet i po miliona dinara.

Najmanji iznos po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći 3.000.000.

Dana 13.05. opštinsko veće donelo je odluku o poništavanju ovog konkursa i na istoj sednici ponovo raspisuje novi konkurs sa identičnim sadržajem.

Razlog ovom ponovnom raspisivanju bio je taj što je u međuvremenu “Moto Boem” registrovao “Radio Boem” koji je tu video mogućnost za dodatna sredstva koja bi im bila predviđena od ukupnih 9.500.000  dinara.

Međutiom, taj radio nije ni redovno registrovan. “Radio Boem” ne postoji u registru medijskih usluga kod Regulatornog tela za elektronske medije, odnosno REM-a, te nema dozvolu za emitovanje radio programa.

On je registrovan samo kao internet portal i kao takav ne zadovoljava uslove konkursa za dodelu sredstava, ipak ovo nije sprečilo lokalnu vlast da Radio Boemu dodeli 750.000 dinara.

Takođe, oko mesec dana pre raspisivanja ovog konkursa u Negotinu, 15. januara isti vlasnik, Dragoslav Bogdanović, je registrovao “MB portal” pa je I tu dobio 750.000 dinara.

A kao nagradu “Moto Boem”, odnosno TV trans, je dobio i najveća sredstva od opštine Negotin u iztnosu od 3.000.000 dinara.

Ovo znači da je “Moto Boem” dobio skoro polovinu od sredstava koje je opština odobrila.

Takođe, prošle godine je od ukupnih 8.400.000 dinara “Moto Boem”, odnosno TV Trans, dobio 4.190.000 dinara, što je ponovo skoro polovina od ukupnih sredstava.

Inače, vlasnik “Moto Boema” već je hapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i to u martu tekuće godine.

Postavlja se pitanje, kako istražni organi planiraju da stanu na put malverzacijama u opštini Negotin?

(Glas javnosti)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR