Glas Javnosti

POLJOPRIVREDNICI BESNI: Opština Zemun i brza bruga do Novog Sada ojadili ratare, parcele zatrpane otpadom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Porodica Milenka Barišića već godinama obrađuje zemlju u Batajnici, svake godine sadeći kukuruz na malenoj parceli tik uz prugu. Deluje da ovog aprila po prvi put neće moći da nastave tradiciju jer ih u tome sprečava - opština Zemun.

Naime, iskopanjem kanala pored Milenkove zemlje i istovaranjem šuta na parcelu na kojoj planira da zasadi kukuruz, opština je, kako stvari stoje, potpuno onemogućila sve aktivnosti koje je Milenko planirao. On pojašnjava kako je sve počelo.

- Problem je počeo sa tim što nisu bili iskopani potrebni kanali u Batajnici. Onda je opština krenula da otkopava kanale, uključujući i onaj pored brze pruge prema Novom Sadu, gde je i moje zemljište, odnosno zemljište mog oca. Tu je postavljena i ograda, zbog životinja i ljudi, kako ne bi prelazili prugu i sa strane pored pruge iskopan je kanal a sav šut iz iskopanog kanala prebačen je direktno u njivu mog oca - priča Milenko.

Kako kaže, ubrzo su pozvali nadležne i dobili objašnjenje zašto je došlo do kolapsa i zašto nataložen šut i dalje stoji na njihovoj parceli.

Milenko tvrdi da nije samo njegova parcela zatrpana otpadom, te da je problem što vlasnici drugih parcela, iz nekog razloga, ćute.

- Nije moja parcela jedina koja je pogođena iskopavanjem zemljišta. Tu je još pet-šest parcela koje su u takvom stanju. Vlasnici drugih parcela ne smeju da se oglase, svi ćute i čekaju da se nešto desi. Mi nećemo više da ćutimo, mi ćemo da preduzmemo nešto - ističe Milenko.


Dodaje i da je uputio snažan apel i upozorenje opštini da reši problem i omogući vlasnicima pogođenim tuđim nemarom da krenu sa poljoprivrednim aktivnostima.

- Dali smo opštini rok od petnaest dana da sklone šut i otpad kako bi moj otac mogao da uđe u njivu i da posadi kukuruz. Razmišljamo da li da tužimo one koji su nam onemogućili da koristimo naše zemljište i tu istovarili kamen, gvožđuriju i još drugih stvari pored zemlje. Ipak, verujemo da sve može da se reši mirnim putem. Ako do početka aprila ne bude nikakvih pomaka, mi ćemo ići na sledeći korak - rekao je Milenko, čije je strpljenje pri kraju, piše Nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR