Glas Javnosti

POLICIJA SOPOTA U SLUŽBI PROVALNIKA: Vapaj privrednika niko ne čuje, a imovina se otima! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Sumnjive radnje, malverzacije pod plaštom policijske uniforme, saradnja sa prekršiocima zakona (provalnicima)... I sve u režiji policije iz Sopota.

Ovako se najbanalnije mogu opisati muke direktora privrednog društva, vlasnika nekretnine u Milorada Miće Markovića broj 107 u Malom Popoviću u opštini Sopot. Njegov vapaj za pomoć, uz detaljan opis samog kriminalnog čina i zakulisanih radnji poslat je načelniku Uprave policije za grad Beograd Veselinu Miliću.

O nezakonitom postupanju policije obavešten je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i sindikat policije. Nemajući kud, direktor privrednog društva se obratio medijima i „Glasu javnosti“, a mi prenosimo u celini agoniju privrednika iz Sopota:

- Dobili smo informaciju da Policijska stanica Sopot vrši opstrukciju neizdavanjem Zapisnika o uviđaja o izvršenoj provali u privredni objekat na adresi Milorada Miće-Markovića br. 107 u Malom Popoviću, na teritoriji opštine Sopot.

 - Direktor privrednog društva koje je vlasnik nekretnina, je u subotu 19. juna 2021. godine o izvršenoj provali obavestio policiju i tražio da se izvrši uviđaj. Iz Policijske stanice Sopot su ga obavestili da vikendom nemaju dežurnu patrolu i da će uviđaj izvršiti u ponedeljak 21. juna 2021. godine, u prepodnevnim satima. Direktor pravnog lica koje je vlasnik nekretnine je nazvao istu policijsku stanicu da se on nalazi na licu mesta, u prisustvu svog advokata, i posle oko sat vremena, na lice mesta je izašla patrola iz Policijskog odeljenja Ralja.

- Tokom uviđaja direktor pravnog lica koje je vlasnik predmetne nekretnine je zajedno sa advokatom dao policiji dokaze o vlasništvu i sve dopunsko što su mu tražili. Tokom uviđaja, sve vreme je prisustvovalo lice koje je provalnik ostavio u krugu poslovnog objekata u kojem je izvršena provala. Zbog toga je direktor pravnog lica koje je vlasnik predmetne nekretnine od policije tražio da zatečeno lice identifikuje osobe koje su ga ostavile u krugu objekata i ko je dao nalog za sečenje katanaca, ko je isekao katance i promenio ostale brave na objektu i ko je izvršio ostale protivpravne radnje koje su počinjene tokom navedene provale.

- Policija je tokom uviđaja sve identifikovala i direktoru i advokatu rekla da dođu u utorak 22. juna 2021. godine po Zapisnik. Danas je četvrtak, 24. jun, 12 časova i 10 minuta, a još Policijska stanica Sopot nije obavestila direktora pravnog lica koje je vlasnik nekretnine da je gotov Zapisnik o uviđaju koji je izvrišen u ponedeljak, 21. juna, u prepodnevnim satima.

- Direktor je svakog dana do danas zvao Policijsku stanicu da ih podseti, a i danas, ali su mu svaki dan odlagali preuzimanje Zapisnika za sutradan, pa se direktor pita da li je to stvarno kao po onoj narodnoj: „Malo sutra“ ili „Hoće, biće, samo ne znam kad će.“.

- Posebno napominjemo da su saradnici direktora pravnog lica koje je vlasnik saznali da su lica po čijem je nalogu izvršena provala u bliskoj saradnji i nekim „kombinacijama“ sa pojedinim pripadnicima Policijske stanice Sopot i da je ova opstrukcija ustvari organizovani dogovor između provalnika i pripadnika Policijske stanice, a sve u cilju da se zaštite provalnici koji uzurpiraju tuđu imovinu i prave enormno veliku štetu na tuđoj imovini.

ZID ĆUTANJA NA PET PITANJA

Redakcija „Glasa javnosti“ poslala je načelniku beogradske policije Veselinu Miliću pet pitanja.

1. Da li pravno lice kao vlasnik nekretnine može u odgovarajući zakonskom roku da dobije Zapisnik o izvršenom uviđaju?

2. U slučaju da su zakonski rokovi probijeni, da li postoji mogućnost da su policijski službenici iz Sopota u direktnoj-indirektnoj sprezi sa licima koja su provalila u pomenuti objekat?

Foto: Youtube/Printscreen

3. Shodno tome, postoji li verovatnoća da su osumnjičena lica putem nekog vida mita ili korupcije pokušavaju da spreče da Zapisnik završi u rukama direktora pravnog lica, jer jedino tako može da nastavi zakonsku borbu za ostvarenje svojih vlasničko-imovinskih odnosa?

4. Interesuje nas kakva je procedura i da li policija istražuje slučajeve kašnjenja (zloupotrebe) izdavanja Zapisnika.

5. Takođe smo zamoljeni da Vas, u ime pravnog lica koje je vlasnik gorepomenute nekretnine, pitamo ko će da plati ovu veliku učinjenu štetu zbog očigledne opstrukcije rada Policijske stanice Sopot.

Do objavljivanja teksta u 18 sati niko iz policije nije poslao odgovor.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR