Glas Javnosti

POLICIJA ISTRAŽUJE ILEGALNU SEČU ŠUME: Prikupljaju se dokazi o bahatom moćniku iz SNS

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naprednjački odbornik u Kuršumliji zbog pogleda kroz prozor posekao šumu. Meštani ljuti, iz "Srbijašume" kažu - nije naše zemljište. Ko je kriv i čije je zemljište, upitno do daljnjeg.

Seča šume u Kuršumliji juče je potresla meštane i navela ih na pitanje čija su naša preduzeća. 



Kuršumlijsku policiju nismo uspeli da dobijemo, ali smo zato pitanje o nelegalnoj seči šume uputili Javnom preduzeću "Srbijašume".

Oni su nam odgovorili da JP "Srbijašume" nije korisnik parcele na kojoj je vršena seča i da je slučaj svakako, kao što je i "Glas" juče pisao, prijavljen policiji, te da se čeka na dalje postupanje.


Foto: Privatna arhiva

Pisali smo o bespravnoj seči stabala bora i drugih vrsta drveća od strane radnika Javnog preduzeća "Direkcija Kuršumlija", koji su, po navodima meštana, izvlačili debla na asfaltni put i prevozili ih privatnim traktorom.
Stabla se i danas nalaze na putu, a čija je nadležnost da se to skloni, nismo uspeli da saznamo.


Foto: Privatna arhiva

Kako meštani navode, ova nelegalna radnja dogodila se u Pančićevoj ulici, nedaleko od kuće javnog funkcionera Radovana Raičevića. Sporna šuma nalazila se tik ispred prozora njegove kuće, pa meštani postavljaju pitanje da li je to još jedan novi hir SNS funkcionera kako bi mu svetlost, koju je šuma zaklanjala, dolazila do unutrašnjosti njegovog doma. 



Podsetimo, doživotni direktor društvene firme, preletač iz SPS-a u naravno SNS, po uhodanom receptu svih lokalnih naprednjaka pravdu redovno uzima u svoje ruke.
Čini se da je tako i ovog puta. Ono što zasmeta, po nalogu naprednjaka, to se i uklanja. Možda je šuma ovog puta samo kolateralna šteta. Šta je u daljem planu ovom lokalnom moćniku, videćemo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR