Glas Javnosti

Policija identifikovala dečaka (13) koji je slao preteće poruke školama u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi 13-godišnjak pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji

Policija je identifikovala 13-godišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine obrazovnim institucijama u Srbiji, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi, dečak je 25. marta putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine, u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Srbiji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi 13-godišnjak pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji. S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta prijava u skladu sa zakonom.

Akciju su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd,

Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma.

Glas javnosti /D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR