Glas Javnosti

Pokrajinska vlada i Crveni krst Novog Sada uputili humanitarnu pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokrajinska vlada i Crveni krst Novog Sada uputili su humanitarnu pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj, vrednu 3,5 miliona dinara.

Po rečima sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta Dragana Lazića, pomoć se sastoji, pre svega, od životnih namirnica, koje već tradicionalno svake godine u maju upućuju kao podrška opstanku Narodnih kuhinja Eparhije raško-prizrenske.

Kako je istakao pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Zoran Milošević, koji je prisustvovao ispraćaju humanitarne pomoć, ona je namenjena stanovništvu srpke nacionalnosti, ali i svima ostalima kojima je neophodna.


"Pokrajinska vlada, rukovođena principima solidarnosti i podrške, i ove godine podržava naše sunarodnike, prosleđujući im još jedan kontingent humanitarne pomoći, koji se očituje ne samo u robi koju šaljemo već, pre svega, u poruci da smo i danas zajedno", rekao je Milošević.

Istakao je da se treba rukovoditi humanizmom, a ne samo principom ekonomskog razvoja.

"Nećemo da budemo pasivni, već moramo da idemo napred, vođeni principom uljuđenja zajednice koja vapi za rukom solidarnosti, podrške i razumevanja, slično kao što Eparhija raško-prizrenska osluškuje potrebe ljudi iz svih verskih zajednica na Kosovu i Metohiji kojima je potreban jedan obrok", naglasio je Milošević.

Izrazio je nadu da će u godinama koje dolaze možda biti manje potrebe da se humanitarno pomažu sunarodnici na Kosovu, ukoliko se stvore drugi preduslovi za njihov ostanak na vekovnim ognjištima.

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu put južne srpske pokrajine krenula je donacija koju čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, namenjenim socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR