Glas Javnosti

Poklonimo SMS za rođendan Nataliji Stevanović koja boluje od dijabetesa! Za naredne tretmane matičnih ćelija koje se primaju na svakih 6 meseci, potrebno je sakupiti mnogo novca!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Natalija Stevanović (17) je devojčica koja iako se od prvog dana svog života susrela sa mnoštvo zdravstvenih problema, ne gubi nadu u bolje sutra

Ona ne želi da se preda i zato pozitivnim mislima i vedrim duhom hrabro korača ka svom cilju. 

Dok je kao prevremeno rođena beba u 22. nedelji (četiri meseca pre termina) zaradila posledice u vidu divergentnog strabizma i nistagmusa, sa svojih pet godina života bila je žrtva stravične nesreće iz koje i dan danas vuče ozbiljne zdravstvene probleme, a to su: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, atrofija mozga, konvulzije, mikrocista i leva noga joj je kraća za jedan centimetar. Do sada je imala čak pet kliničkih smrti. Takođe ima šum na srcu, alergije na različitu vrstu hrane i boluje od dijabetesa.

Ono što je svakako već počelo da utiče na boljitak njenog zdravstsvenog stanja jesu transplantacije matičnih ćelija, od kojih je do sada u Kijevu primila jednu terapiju. Uz to, od velike su važnosti za njen oporavak, svakako su i banjske rehabilitacije, vežbe, neurorobotika, operacija strabizma na oba oka, tretmani u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, radiološka dijagnostika, specijalistički i kontrolni pregledi, transfuzija krvi i troškovi boravka u bolnici tokom transfuzije, kupovina medicinskih aparata i pomagala i servisiranje istih, druge operacije... A za sve to, kao i naredne tretmane matičnih ćelija koje se primaju na svakih 6 meseci, potrebno je sakupiti veliku količinu novca, za koju joj je potrebna naša pomoć.

Imali smo prilike da ponovo stupimo u kontakt sa Natalijom i saznamo da je zbog nastalih problema uzrokovanih dijatebesom, nedavno ponovo završila u bolnici, evo šta je rekla:

- Kao i obično, otišla sam u bolnicu radi postavljanja insulinske pumpe. Iako ništa nije slutilo na to, medicinsko osoblje je primetilo da jako čudno govorim. Nakon odrađenih analiza, rezultati su pokazali da sam zapala u stanje teške ketoacidoze (stanje opasne komplikacije u dijabetesu) i da sam praktično bila na ivici smrti.

Do sada je sakupljeno oko 8,5 miliona dinara, što je 57% od ukupnog iznosa. Verujem da ćemo zahvaljujući ljudima plemenitog srca doći do cilja.
 
Takođe, otkrila je da je 6. jun dan kada proslavlja svoj 18.rođendan. Zato, budimo uz nju, ulepšajmo joj taj dan i poklonimo makar jednu sms poruku 908 na 3030. Toliko MOŽEMO svi.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 908 i pošaljimo SMS na 3030

 Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human908 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795180-30

Uplatom na devizni račun: 160600000079552271 IBAN: RS35160600000079552271 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR