Glas Javnosti

POJAVILA SE NOVA PREVARA NA SRPSKIM PIJACAMA: Ovo ima samo kod nas

Društvo
Autor: Glas javnosti

Otkrivena nova prevara na pijacama

Pojedini potrošači upozoravaju na novu prevaru na pijacama. Naime, navode da pojedini prodavci prilikom kupovine čvaraka mušteriji uvaljuju i stare, buđave čvarke pored onih svežih kako bi prodali i tu stariju robu.


Na društvenoj mreži X pojavila se objava jedne korisnice koja tvrdi da je prevarena.

- Nakon godinu dana danas teška srca kupim malo čvaraka na pijaci u Staroj Pazovi, 1.500 dinara kg. I podvale nam izmešane nove i jako stare čvarke. I mi očekujemo da nam bude bolje - navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

- Na pijaci na Banjici isto tako, kao dugo tu rade prodaju, i povoljna im cena čvaraka i pomešaju polovinu novih i starih. Jednom sam se ispovraćala - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:


- Meni juče tek kad sam progutala jedan čvarak shvatila koliko je star i buđav, odmah morala sodu bikarbonu.

Neki od njih su se dotakli i cena.

- Užas ovo kao na pijacu sveži vrući, a ispod stari ko zna otkad. Kako ih bre nije sramota - napisao je jedan potrošač:

- Zbog takvih stvari retko śta kupujem na pijaci. Kad proĉitam da se neko źali na cene u trgovinama, a onda neko drugi kaźe - e, pa śto ne kupujeś na pijaci, kod seljaka, pa to je domaće, pa naše...ovo, ono... Trnovit je put do korektnog prodavca.


Takođe, mnogi tvrde da je slična situacija i u trgovinama.

- Ovde bogami ni u prodavnicama nisu bolji da zube izlomiš, loše čvarke uvale i u prodavnici.


- U prodavnici 200 grama 450 dinara, neko sam videla na pijacu da su sveži, ali samo odozgo. Prema njihovim navodima ista šema prevare je i sa jagodama.

- Tako isto kada se kupuju jagode. Platiš 1kg, kod kuće izmeriš 890 grama, od toga 250 grama trulo, sluzavo i zgnječeno. U kom trenutku ti to ubaci u kesu, nemam pojma, a sa četvoro očiju ih pratim šta rade i kako mere. Jednom sam se vratio i gađao ih u glavu time što su mi uvalili - napisao je jedan korisnik.

Podsetimo, ove zime kilo čvaraka u pojedinim marketima koštalo je čak 3.380 dinara!


Glas javnosti/E01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR