Glas Javnosti

Pojačana kontrola saobraćaja za praznike: Evo šta se najviše gleda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zlatko Belencan naveo je da je prošle godine zabeleženo da je u tom periodu veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Tokom prazničnih dana, saobraćajna policija kontrolisaće vozače zbog alkohola i proveravati korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, a posebno na zadnjem sedištu, izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je rekao da će se posebno danas i i sutra vršiti kontrola vozača zbog alkohola i psihoaktivnih supstanci i naveo da je prošle godine zabeleženo da je u tom periodu veliki broj vozača upravljao pod dejstvom alkohola.

Belencan je izjavio da će se pre svega pratiti oni indikatori koji najviše utiču na bezbednost saobraćaja, a to je korišćenje sigurnosnih pojaseva na prednjem, ali s akcentom na zadnje sedište. 


- Zato što je studija koju je sprovela Agencija za bezbednost saobraćaja pokazala da se broj onih koriste sigurnosne pojaseve na zadnjem sedištu smanjio sa 19 na 17 procenata. Nekontrolisano kretanje tela dovodi do težih posledica nego da je putnik na zadnjem sedištu koristio sigurnosni pojas - rekao je on.
Belencan je naveo da je za prvih pet dana sprovođenja međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roudpol" (Roadpol) registrovano 25.000 prekoračenja brzine, od čega je čak 70 odsto zabeleženo u naseljima.
- Zato ovom prilikom apelujemo na vozače, poštujte brzinu. Poštovanjem brzine se poštuju i drugi učesnici u saobraćaju. Sprečava se naletanje na drugo vozilo, zatim propuštaju se i pešaci na pešačkom prelazu. Zbog toga je zaista bitno da napomenem da je veći broj brzina je prekoračen u naselju - rekao je on.Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR