Glas Javnosti

PODSTICAJ ZA PREVOZNO SREDSTVO: Novih 20 miliona za subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla u 2023. godini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grad Novi Sad će u narednoj godini izdvojiti novih 20 miliona dinara za subvencije Novosađanima za kupovinu bicikla.

Reč je o programu koji se uspešno sprovodi već dve godine i koji je Novi Sad prvi pokrenuo u Srbiji, a potom nekoliko gradova uvelo u svoju praksu.
Od ukupnog iznosa, deo sume namenjen je kao naknada udruženju građana koji će na namenskom konkursu biti odabrano za sprovođenje samog projekta, a veći deo sume biće ravnopravno podeljen Novosađanima putem javnog poziva, piše portal Ekapija.

U martu ove godine ukupno 1.802 građana dobilo je subvenciju u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu novog bicikla. Na građanima je da prvo pazare novi bicikl, a potom da, pomoću fiskalnog i gotovinskog računa, dokažu kupovinu i ostvare pravo na subvenciju.
Kako za 021.rs kaže načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Dragica Branković, jedan od opštih ciljeva Grada Novog Sada je da bude prepoznatljiv i funkcionalan kao biciklistički grad.
- S obzirom na to da su građani Novog Sada pokazali izuzetnu zainteresovanost, plan je da se ova aktivnost nastavi i u narednoj godini, sa željom da bicikli u sve većoj meri zamene korišćenje automobila i da postanu jedan od simbola Grada - kaže Branković.
Novac je opredeljen u budžetu Grada za 2023. godinu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR