Glas Javnosti

PODRŠKA ŽENAMA, ŽRTVAMA NASILJA: Održan prvi sastanak svih grupa za koordinaciju i saradnju sa teritorije Beograda

Društvo
Autor: Glas javnosti

U skladu sa nalogom Koordinatorke za rodno zasnosvano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u utorak je održan prvi sastanak svih grupa za koordinaciju i saradnju sa teritorije Beograda, koje će od januara 2023. godine žrtvama porodičnog nasilja pružati podršku za zapošljavanje i sticanje ekonomske nezavisnosti.

Sastanak je održan u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu koje od marta 2020. godine pruža ovu vrstu podrške, a usledio je nakon detaljnih priprema u beogradskim tužilaštvima, centrima za socijni rad , Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Autonomnom ženskom centru.

Sastanku su prisustvovali zamenici javnih tužilaca iz Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu , kao i osnovnih javnih tužilaštava u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu, zatim predstavnice Autonomnog ženskog centra, svih centara za socijni rad iz beogradskih opština kao i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje.

Učesnici sastanka upoznati su sa načinom rada za pružanje ovog vida podrške uz dobijanje informacija za dalji samostalni rad i postupanje.

Početkom naredne godine sva tužilaštva sa teritorije Grada Beograda trebalo bi da započnu jednoobraznu podršku žrtvama nasilja u skladu sa čl.25 st.4 Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, o čemu će se voditi jedinstvena evidencija , a sve u cilju da se kroz ekonomsko osnaživanje žrtava sa iskustvom nasilja eliminiše jedan od ključnih razloga za „ostajanje u nasilju“ .

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR