Glas Javnosti

SVEŠTENIK DIGAO GLAS PROTIV RIO TINTA: Ako narod ustane da vam sudi, neće vam biti dobro! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gotovo svakodnevno sve više javnih ličnosti istupi jasno protiv dolaska kompanije Rio Tinto u Srbiju, i podrži proteste ekoloških aktivista koji se već nedeljama održavaju u više gradova Srbije. Podrška sada stiže od sveštenika iz dijaspore.

Poslednja u nizu podrška stiže iz srpske dijaspore u Americi.  Sveštenik Aleksandar Saša Petrović, rodom iz Ljiga, na parohiji u Omahi, Nebraska (SAD), oglasio se video porukom i poručio da je srpska dijaspora uz svoj narod koji već nedeljama protestuje na ulicama širom Srbije.

Ako se ostvare pakleni planovi zloglasnog Rio Tinta, znajte da ovo neće biti samo katastrofa za jadarski kraj i za 120.000 stanovnika koji tamo žive, ovo će biti katastrofa za celu Srbiju - istakao je jerej Aleksandar.

- Onda će se ustremiti na Srbiju i ostale hijene i aveti iz celoga sveta koje će tražiti svoje interesne zone da i oni guše i da vade litijum po drugim krajevima Srbije. Gde ćemo se seliti, kuda ćemo više iz ove naše Srbije? Draga braćo i sestre, nisu neprijatelji uzalud izabrali da unište baš ovaj kraj, znaju oni da su Jadar, Podrinje, Cer, Maljen, pa sve do Suvobora državotvorni kraj Srbije. Iz toga kraja su počinjele sve bune protiv svih zavojevača i okupatora. Iz toga kraja i sa padina Suvobora je vojvoda Mišić pokrenuo svoju vojsku koja je donela i trijumfovala najveću savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu. I zato žele da unište ovaj kraj, znajući kada unište ovaj kraj, uništili su celu Srbiju - reči su sveštenika SPC u SAD. 

On je poručio ostalim sveštenicima da nemaju drugog izbora nego da stanu u svoj narod.

- Gde bi danas bio, šta mislite, Sveti vladika Nikolaj, sa svojim narodom kao što je onda u ono vreme vodio litije protiv Konkordata. Kako bi danas grmeo Ava Justin iz Ćelija. Oslušnimo malo kako narod diše. Mi smo deo naroda, bez naroda ne možemo. Narodna muka je i naša muka, ne smemo i ne možemo okretati glavu od narodne patnje. Šta će nam parohije ako iz tih parohija nestane naroda? Kome ćemo decu krštavati, koga ćemo venčavati? A Srbija nestaje, svake godine preko 50.000 mladih ljudi se iseli iz Srbije, jer ne žele da pogaze ljudsko dostojanstvo i da postanu članovi vladajuće partije da bi dobili svoje zaposlenje.

Sveštenik je poručio i srpskoj policiji da su njihove kolege davale svoje živote u odbrani Kosova i Metohije.

- A ova izdajnička vlast čini sve da dovede narod pred svršen čin. Činila je sve da Kosovo odvoji od Srbije i da uvede granicu. Kažu, drugi su potpisali. Ako su drugi potpisali, njihova je bila dužnost da to ponište, znajući da je to sve neustavno i protivzakonito. Zato, draga braćo policajci, nemojte ustajati na svoj narod, stanite uz svoj narod i vas gleda istorija - istakao je on i dodao:

 - I još želim da poručim ovim diktatorima i izdajnicima na vlasti. Ostalo vam je, gospodo, još veoma malo vremena da povučete ove skandalozne i ubivstvene odluke. Jer u narodu se prelila prepuna čaša gneva. I sustići će vas narodni sud. Zato delajte malo i po razumu. Jer ako narod ustane da vam sudi, neće vam biti dobro. Narode srpski, neka nas Bog ukrepi u ovoj borbi, Sveti Sava i svi srpski svetitelji. Napred do konačnog oslobođenja Srbije od svih okupatora i izdajnika. Amin - zaključio je sveštenik Aleksandar Saša Petrović.
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR