Glas Javnosti

Počinju govori ispred Skupštine: Građani još uvek pristižu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Osim u Beogradu, protest se održava u još deset gradova.

Demonstranti već duže od mesec dana na protestima zahtevaju smenu članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva javnog servisa Radio televizije Srbije (RTS).

Traži se i gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi (Happy) zbog promovisanja nasilja, kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Na početku protesta okupljenima će se sa bine obratiti dvoje studenata i sportski komentator Smiljan Banjac, posle čega je planirana šetnja.  

Kao i prošle nedelje, okupljenima se najpre obratio sportski novinar i komentator Smiljan Banjac, koji je najpre podsetio na izjavu premijerke Ane Brnabić, koja je u Skupštini rekla: "Da skratimo priču, neću predložiti smenu Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina".


- Pa, da skratimo priču i mi: Poručujemo da nećemo odustati i da ćemo istrajati do kraja - rekao je Banjac, dok su okupljeni, kada je izgovorio imena Brnabić, Vulina i Gašića, zviždali.



Foto: Glas javnosti/ Smiljan Banjac


Foto: Glas javnosti/Mia student ove zemlje

Građani će se kretati ulicom Kneza Miloša, do zgrade
Vlade Srbije, odakle će nastaviti ka Trgu Slavija, zatim Bulevarom Oslobođenja, do Autokomande.   

Kraj protesta je planiran za 21 h.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Stevica u 25.06.2023 08:02:48 h
     0 
Hepi je trenutno najgledanija i najprofesionalnija televizija. Treba ugasiti N1 i Nova rs kao strane agente od uticaja. Sva sreća pa ih gleda neznatan broj ljudi.