Glas Javnosti

Počinje primena novih pravila za vozače: MUP se oglasio

Društvo
Autor: Glas javnosti

Policija je upozorila vlasnike električnih trotineta da od danas mogu učestvovati u saobraćaju samo ukoliko imaju identifikacionu nalepnicu

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje zbog primene novih propisa u saobraćaju, koji se tiču vozača eektričnih trotineta.

- Vlasnici električnih trotineta od danas mogu učestvovati u saobraćaju samo ukoliko imaju identifikacionu nalepnicu - naveo je MUP na društvenim mrežama.

Policija je od danas počela da kažnjavanje vlasnika električnih trotineta, a procene su da se tek svaki 100 od njih registrovao i može da vozi. Prema poslednjim statistikama registrovano je više od 3.500 ovakvih vozila, a predviđene kazne su od 10.000 dinara, a u ekstremnim slučajevima vlasnik može da završi u zatvoru.

Izdavanje nalepnice košta 2.060 dinara, a povoljna okolnost za vlasnike jeste da kada je jednom plate i dobiju, ne moraju da je obnavljaju svake godine. Nalepnice su trajne, a nova se može izdati ako je postojeća oštećena ili uništena.


Zahtev za izdavanje nalepnice podnosi se na predajnim mestima Agencije za bezbednost saobraćaja i AMSS, gde se pored ličnih podataka, daju i podaci i tehnička dokumentacija za dvotočkaša kojeg treba dovesti na lice mesta, kako bi se nakon 30 minuta procedure na njega postavila nalepnica. Tu svojevrsnu “registraciju” mogu da dobiju samo trotineti koji potpadaju pod sledeću definiciju u ZBS.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR