Glas Javnosti

POČINJE NOVA VELIKA AKCIJA POLICIJE! Vozači, PAŽNJA, sprovodiće se pojačana kontrola svih prekršaja!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Potpukovnik policije Dejan Stević istakao je da se od 2. maja očekuje četvrta akcija MUP-a koja će trajati pet dana i tokom koje će se pojačano pratiti i najstrože kažnjavati svi prekršaji u saobraćaju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopštio je MUP.

Prema rečima potpukovnika Dejana Stevića, 1. maja će policija neprekidno 24 časa meriti brzinu svim raspoloživim sredstvima. Nakon toga, kreće nova, centralna akcija MUP-a, tokom koje će se pratiti svi ostali prekršaji.


(Foto: Jutjub)

- Brzina je broj jedan ubica na putu. Pripadnici MUP-a su sa kompletnom materijalnom i ljudskom formacijom prethodna tri dana nastojali da utiču na smirivanje saobraćaja i merenje nepropisne brzine i procesuiranje svih vozača koji su prekršili propise. Za tri dana je kontrolisano preko 30.000 učesnika u saobraćaju i otkrili smo 15.000 nepropisnih brzina, dakle 5.000 nepropisnih brzina po jednom danu - kaže potpukovnik Stević.

Ističe i da je 5.000 nepropisnih brzina po jednom danu jako veliki broj, ali da je siguran da bi on bio i veći da nije bilo ove kontrole.

- Ova akcija traje do 1. maja, a MUP se odlučio da od 2. do 7. maja sprovede centralnu akciju, četvrtu po redu, koja će biti usmerena na otkrivanje svih ostalih prekršaja, pored prekršaja nepropisne brzine - kaže potpukovnik Stević.


(Foto: Jutjub)

Od 2. maja poseban oprez za vozače

Analizom je utvrđeno da je u prethodne 3 godine, u ovom periodu od 25. aprila do 7. maja, na našim putevima život izgubilo čak 58 osoba, pa se MUP tako i odlučio da se akcija produži do 7. maja, kako bi što više života bilo spaseno.

Akcija kontrolisanja brzine, koja se u Srbiji i celoj sprovodi od 25. aprila do 1. maja pokazala je da po broju otkrivenih prekršaja Srbija prednjači, kaže Stević.

- Smatramo da smo uspeli ovim našim akcijama da sačuvamo neke živote. U prethodne četiri godine, u periodu od 1. do 25. aprila stradalo nam je od 30 do 33 čoveka. Ove godine ta cifra je manja za 13 - kaže Stević.

Kako je najavio, posle "Roadpol" akcije, koja traje do 1. maja, sledi centralna akcija koja će, osim brzine, detektovati i ostale prekršaje.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR