Glas Javnosti

POČINJE IZGRADNJA LINIJSKOG PARKA U BEOGRADU: Evo gde će se prostirati i koliko će trajati radovi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Takozvani linijski park, koji već nekoliko godina najavljuju gradske vlasti, počeće sa izgradnjom ove nedelje.

- Biće nam potrebno tri godine da završimo Linijski park - obećava zamenik gradonačelnika Beograda navodeći da postoji jedan broj nelegalnih i legalnih objekata koje će morati da uklone kao i stare železničke šine.

„Kada završimo Linijski park, imaćemo jedinstven park u svetu uz obalu reka dužine 4,6 kilometara“, rekao je Vesić.

Uređenje prve dve celine izvešće Javno komunalno preduzeće Zelenilo – Beograd. To je prostor od Beton hale, preko Kule Nebojša do SC 25. maj – Milan Gale Muškatorivić i taj deo počinje da se gradi početkom naredne nedelje.On je objasnio da su Linijski park projektovale mlade domaće arhitekte i dodao da je Linijski park zamišljen tako da nema trajne sadržaje, već izmenjive u odnosu na doba i vreme kada se događaji i kulturne aktivnosti obavljaju.

- Tu će biti i sportskih aktivnosti, privremenih komercijalnih sadržaja, amfiteatara i preko sto drugih sadržaja. Obezbedili smo takođe prostor za parkiranje, a posebno je interesantno to što ćemo saditi terapeutske vrste biljaka što je veoma moderno u svetu - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda i dodao:

- Uređenjem Linijskog parka dobijamo 4,6 kilometara zelenih površina. Ako tome dodamo da smo doneli odluku da Adu Huju proglasimo javnom zelenom površinom, jasno je da ulažemo u zelene površine našeg grada. 

BONUS VIDEO Neviđeni snimak povratka Novaka Đokovića u Srbiju

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR