Glas Javnosti

POČINJE DRUGI UPISNI ROK : Slobodna mesta na 27 fakulteta Univerziteta u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prijavljivanjem kandidata počeo je drugi (septembarski) upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu. Podnošenje dokumenata moguće je i u petak, 1. septembra 2023. godine, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

"Polaganje prijemnih ispita biće sprovedeno na fakultetima u ponedeljak i utorak, 4. i 5. septembra, objavljivanje rezultata trebalo bi da bude u sredu, 6. septembra, na preliminarnim rang listama, dok bi konačne trebalo da budu objavljene 11. septembra“, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Kako se navodi, na 27 od ukupno 31 fakulteta Univerziteta u Beogradu slobodna su 3.742 mesta, od toga 1.893 na budžetu i 1.849 mesta na samofinansiranju.

„Očekuje potencijalno veći broj kandidata u drugom i trećem upisnom roku, kao posledicu izuzetnog plasmana UB na Šangajskoj listi“, kaže prof. dr Dejan Filipović, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu.

On podseća da ove godine Univerzitet u Beogradu ima 9 novih studijskih programa, od kojih su tri već popunjena u prvom upisnom roku, a na šest je ostalo mesta.

Drugi upisni rok biće završen do 14. septembra, nakon objavljivanja konačne rang liste, i tada će se znati gde je ostalo slobodnih mesta za treći upisni rok koji počinje 18. septembra 2023. godine.

Glas javnosti/N10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR