Glas Javnosti

POČETAK RADA POSLE NOVE GODINE: U oktobru se formira Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je sinoć u Čortanovcima manifestaciju posvećenu promociji i brendiranju vina "Fruška gora Wine Show", najavivši tom prilikom da će Pokrajinska vlada zajedno sa Vladom Srbije formirati tokom oktobra Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo.

Od 1. januara naredne godine počeće da funkcioniše, u izmenjenom obliku, Nacionalni institut za vinogradarstvo i vinarstvo u Sremskim Karlovcima. Želimo da uložimo mnogo više novca u istraživanje, razvoj, laboratorijsku i drugu opremu koja će vinarima pomoći da postignu još bolji kvalitet u proizvodnji vina u budućnosti - izjavio je Mirović.

Kako je naglasio, pokrajinska vlada nastaviće i u narednoj godini sa više sredstava da podržava vinarstvo i vinogradarsku proizvodnju preko konkursa za obezbeđivanje neophodne opreme.


Predsednik Upravnog odbora Udruženja grožđa i vina "Srem –Fruška gora" Gordan Bašić rekao je da je ideja ove manifestacije da se promoviše Fruška gora kao vinska regija, istakavši da na njoj učestvuje 40 vinarija i udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla "Srem – Fruška gora", preneo je sajt Vlade Vojvodine, piše portal Ekapija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR