Glas Javnosti

SASLUŠANJE DIJANE HRKALOVIĆ! Rebić: Nemam pojma ništa o tome! Tužilaštvo traži pritvor

Društvo
Autor: Glas javnosti

SASLUŠANJE bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović počelo je oko 20:30 minuta u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dijana Hrkalović  uhapšena je danas zbog umešanosti u ubistvo na šinama.

Policija je, nakon pretresa stana u kojem je zatekla nezapamćen luksuz, napustila zgradu u kojoj živi bivša državna sekretarka. Jake policijske snage, sa automobilima pod rotacijom, odvele su uhapšenu Hrkalovićevu, pišu Novosti.

Za sada nije poznato ko je izdao nalog za privođenje niti zbog čega je uhapšena pošto se nisu oglasili ni policija niti tužilaštvo. Direktor policije Vladimir Rebić rekao je u kratkom telefonskom razgovoru da ne zna ništa o hapšenju i da je trenutno na odmoru.

 „Nemam pojma ništa o tome, na odmoru sam”, rekao je Rebić i spustio slušalicu, prenosi Nova.

Tućilac za organizovani kriminal predložio je pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a.

Podsetimo,  Hrkalović je uručeno rešenje o hapšenju, nakon čega je, zajedno sa inspektorima otišla u svoj stan gde je izvršen pretres.

Hrkalović je nakon kratkog rada u BIA obavljala poslove zamenika šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića od 2014. do 2015. godine. Od 2015. nalazila se na mestu sekretara Uprave kriminalističke policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Hrkalović je 10. jula 2017. godine imenovana za državnu sekretarku Ministarstva unutrašnih poslova Srbije. 

Šira javnost ju je "upoznala" nakon što se pojavila dan nakon izbora u Lučanima u decembru 2018. bez znanja ministra Stefanovića. Ministar je ipak preuzeo odgovornost i rekao da je u tu stanicu policije došla po njegovom nalogu. Zbog ovog događaja ponudio je i svoju ostavku predsedniku Vučiću koji ju je odbio.

Ipak, Hrkalović je napustila svoju poziciju 30. maja 2019. godine. Tada se spekulisalo o razlozima njenog odlaska - ona je tvrdila da je dala ostavku iz zdravstvenih razloga, ali u odluci Vlade Srbije nije naveden nikakav, pa ni uobičajeni "lični razlog", za razrešenje. Glasine o tome da je spona između MUP i kriminalnog miljea koje su je pratile godinama nisu utihnule ni nakon njenog odlaska iz policije.

Nakon što je krajem 2020. godine u javnost izbila afera „prisluškivanje“, odnosno otkriveno je da je policija prisluškivala predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članove njegove porodice, mnogi su upravo Dijanu Hrkalović optužili da je bila nalogodavac tih poslova. Ona je 21. januara ove godine bila među skoro pedeset ljudi koju su saslušani u predistrazi slučaja u vezi sa prisluškivanjem i tada je odbila poligrafsko ispitivanje.

Poligraf je odbila i početkom marta kada je četiri sata ispitivana u svojstvu građanina u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, povodom navodne povezanosti sa Darkom Elezom i Veljkom Belivukom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR