Glas Javnosti

Počelo čišćenje smetlišta na Bulevaru oslobođenja, uvode se novčane kazne!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U okviru akcije "Problem manje" juče su radnici JKP "Gradska čistoća" uklanjali deponiju na Bulevaru oslobođenja na Voždovcu, koju su nadležnima prijavili građani.

U proteklih nekoliko meseci u Beogradu je uklonjeno oko 100 divljih deponija. 

Kako bi se sprečilo ovakvo ponašanje, čelnici Grada insistiraju da se uvedu drastičnije novčane kazne, ali i da se prati put građevinskog otpada- prenose novosti.rs

Ukoliko sve bude bilo po planu, radnici bi čišćenje ove lokacije trebali da završe danas do kraja dana.

Zamenik gradonačelnika obišao je juče ovu lokaciju i rekao da su ovo smetlište napravili nesavesni građani, a da se posledice ovakvog ponašanja vide širom grada.

- Kada uklonimo neku deponiju nemamo garanciju da se za nekoliko meseci neće stvoriti nova. U tom slučaju ponovo trošimo pare iz budžeta - rekao je Vesić. - Tražimo da kazne budu najmanje milion dinara, i da se onima koji ponovo bacaju smeće oduzme vozilo. Takođe, insistiramo na tome da se kod dobijanja upotrebne dozvole od investitora traži dokaz o kretanju građevinskog otpada. Tako ćemo rešiti najveći problem "divljeg" otpada, a samim tim i štedeti pare koje možemo da uložimo u druge stvari koje su važne za čistoću grada. Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić apelovala je na građane da prijavljuju smetlišta, kako bi lokalna samouprava mogla da reaguje. - Na ovom mestu će verovatno na predlog zamenika gradonačelnika biti izgrađen park, što ovaj, a i svaki deo Voždovca zaslužuje - rekla je Ivana Tomić Ilić.

VELIKI POSAO U VUKA VRČEVIĆA

POČETKOM meseca radnici četiri javna komunalna preduzeća čistili su deponiju u Ulici Vuka Vrčevića ispod Pančevačkog mosta. Ova lokacija poslednji put je očišćena prošle godine u julu, a tada su postavljene betonske barijere koje su trebale da spreče kamione da istovaraju otpad. Nažalost, ni ovo nije pomoglo da deo ispod mosta ne bude smetlište.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR