Glas Javnosti

POČELE PROBE PRIPEME ZA GREJNU SEZONU : Datum se već zna i Čučković otkriva stanje sa grejanjem

Društvo
Autor: Glas javnosti

Počele su funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja u Beogradu, a preduzeće Beogradske elektrane pozvalo je građane da prijave curenja iz radijatora i cevi, objavio je RTS.

Gradski menadžer Miroslav Čučković je rekao da će grejna sezona početi 15. oktobra, te dodao da zbog prognoziranog toplog vremena neće morati da počne ranije.

Kazao je da će grejna sezona početi kada dnevna temperatura bude 12 stepeni, kako je i propisano, i da su obezbeđene dovoljne količine gasa, a sistemi BG elektrana kao i nezavisni sistemi u Lazarevcu i Obrenovcu remontovani. On je rekao da će temperatura u stanovima biti kao i prethodnih godina i da je sve pripremljeno za grejnu sezonu.


„Svaki stepen manje u stanu znači neki kilovat struje više u tom istom stanu jer će se ljudi dogreveti klimom i ostalim grejnim telima“, rekao je on i objasnio da grad mora da podrži energetski bilans države.

Naglasio je i potrebu štednje struje, te dodao da su javne fontane po nalogu gradonačenika ugašene 1. oktobra, umesto 15. oktobra prenosi Beta

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR