Glas Javnosti

POČELA IZGRADNJA GROBLJA ZA KUĆNE LJUBIMCE: Radovi koštaju 130 miliona!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Na Novom Beogradu u Bloku 51 danas su počeli radovi na izradnji groblja za kućne ljubimce.

Radovi koštaju 130 miliona dinara, predviđeno je da budu završeni za šest meseci, a groblje će se prostirati na 15.376 metara kvadratnih.

Кompleks će inače biti podeljen na tri funkcionalne celine: prednju zonu - administrativni objekat u kome su planirani veterinarska ambulanta, sala za ispraćaje i prodavnica za prateću opremu, srednju zonu namenjenu pojedinačnom i grupnom sahranjivanju životinja i zadnju zonu u kojoj će se nalaziti centar za spaljivanje animalnog otpada.

Prostor za sahranjivanje sastoji se od trga za ispraćaj, parcela za rozarijume i kolumbarijume, parcela za grobove u nizu i prostora za zajedničko sahranjivanje. Svi sadržaji će biti povezani internim saobraćajnicama i pešačkim stazama. Dimenzije grobnih mesta određene su prema veličini životinja.

Za sahranjivanje u zemlji predviđena su tri tipa grobnih mesta: malo, srednje i veliko, rozarijumi i kolumbarijumi planirani su u blizini ulaza na groblje dok je za zajedničko sahranjivanje predviđen slobodan prostor pokriven travom za sahranjivanje bez posebnih obeležja i smešten je u dnu kompleksa.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR