Glas Javnosti

POBUNA RODITELJA PROTIV PARTIJSKIH NAMEŠTALJKI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nakaradno zakonsko rešenje da se za rukovođenje školama ne pitaju ni nastavnička veća, ni školski odbori već samo ministar prosvete, uz preporuku lokalnih funkcionera partija na vlasti, dovodi do eksplozije nezadovoljstva među nastavnicima i roditeljima širom Srbije.

Juče je jedan takav partijski udar osujećen na Novom Beogradu, u školi "Đuro Strugar", ali sada nastavnici i roditelji brane školu "Ivo Andrić" u Rakovici i najavljuju proteste protiv dovođenja poslušnih partijskih vd direktorki preko lokalnih moćnika, uz aminovanje ministra Šarćevića. Za petak, 4. septembar, u 18 sati ispred škole zakazan je skup podrške roditelja i građana Rakovice kolektivu ove prestižne obrazovne ustanove.

Elem, zaplet je klasičan - partija postavlja poslušnog vd direktora, ali i specifičan - u Rakovici postoje dve jake struje Srpske napredne stranke i oni sada " mere mišiće" preko leđa nastavnika, đaka...Na jednoj strani je provereni partijski kadar Stanislav Stevuljević, direktor komšijske škole " Nikola Tesla" ali i Aktiva direktora škola u Rakovice, koji bi jednu svoju učiteljicu da ustoliči u rukovodeću fotelju u "Ivo Andrić", a to se ovima ne dopada iz " bar milion" zdravih razloga! A i verovali su da to što im je bivši direktor sada pomoćnik kod ministra Šarčevića da će da im bar malo pomogne...Ali džaba, nema on " mišiće" kao lokalni naprednjaci u Rakovici! 

- Dva puta smo dobili ubedljivu podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora da nam direktorka bude koleginica, Dragana Dejanović Kovaćević, naša omiljena nastavnica srpskog jezika i književnosti. Već smo odbili napad kada su nam slali kadrove iz Petnaeste gimnazije, sada pokušavaju sa bukvalno - učiteljicom iz komšiluka, ali naše je da se izborimo za ono što je jedino dobro za naše đake i nas. Građani Rakovice i roditelji naših đaka daju nam podršku i snagu da istrajemo u ovoj borbi, - poručuje u izjavi za Glas javnosti Sandra Radovanović, predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u osnovnoj školi " Ivo Andrić".
I opet je i nož i pogača kod ministra Šarčevića da se opredeli između partijskih interesa na jednoj i kolega iz prosvete sa kojima, kako tvrdi, jede isti hleb već četiri decenije.
Njemu na dušu, poručuju iz ustalasane Rakovice.

(Glas javnost)
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR